Real Team Autópark

Tisztelt ügyfelünk, kedves érdeklődő!

A Real Team Autópark Kft. ügyfelei részére a következő szolgáltatásokat nyújtja:

- Új és használt gépkocsik beszerzése itthonról és külföldről
- Lízing szerződések ügyintézése /nyílt- és zárt végű/
- Tartós bérlet
- Flottakezelés
- Bérautó szolgáltatás
- Bíztosításkötés

Zárt végű pénzügyi lízing: Az áfa-törvény értelmében, zárt végű pénzügyi lízingügyletek esetén az alapügylet termékértékesítésnek minősül. Ennek megfelelően áfa-fizetési kötelezettség a teljes áfa tekintetében a termék átadásának időpontjában merül fel. A további lízingdíj-fizetések már nem tartoznak az áfa hatálya alá.

Zárt végű pénzügyi lízingszerződés esetén a lejárat időpontjában áfa-következmények nem merülnek, mivel az áfa az átadás napján már megfizetésre kerül, amennyiben adóköteles tevékenységről van szó. A lízingügylet lejártakor az eszköz tulajdonjoga automatikusan átszáll a lízingbevevőre, ha eleget tett a lízingdíjak és az egyéb kapcsolódó költségek megfizetésére vonatkozó kötelezettségének.


Nyílt végű pénzügyi lízing: Nyílt végű pénzügyi lízing keretében akár magánszemély, akár vállalkozás is lízingelhet kishaszonjárművet vagy személyautót.

A nyílt végű kifejezés azt jelenti, hogy a lízingelés lejártakor a lízingelt jármű sorsa nyitott: a szerződés nem tartalmazza, hogy az autó kinek a tulajdonába kerül, erről szabadon rendelkezhet a lízingbe vevő. Egy meglehetősen új szabályozás miatt azonban a nyílt végű pénzügyi lízing ennél egy, sokkal jelentősebb előnyt is kínál. Ha ugyanis egy egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás áfa visszaigénylésére jogosult, akkor nyílt végű pénzügyi lízing keretében immár személyautó után is visszaigényelheti az áfát. Korábban csak kishaszongépjárművek megvásárlása esetén létezett áfa-visszaigénylési lehetőség, azonban egy európai uniós jogszabály miatt immár a személyautó után befizetett áfa is visszaigényelhető. A következőkben néhány további tudnivalót is bemutatunk, hiszen az áfa visszaigénylése nem ennyire egyszerű.


Tartós bérlet: Ügyfeleink részére gépkocsi bérbeadási szolgáltarásokat nyújtunk, új és használt járművekre tartós bérleti konstrukció formájában.

A tartós bérlet konstrukció előnye a teljes havi bérleti díj költségként való elszámolása és a szolgáltatás ÁFA tartalmának viszaigényelhetősége. A tartós bérleti konstrukció végén harmadik személy vásárolja meg a járművet maradványértéken. A jelenlegi adózási szabályok alapján a futamidő végén is ÁFA tartalommal bocsátja ki a Real Team Autópark Kft az eladáskor a számlát.

Ismerje meg jobban tevékenységünket a www.realteamautopark.hu weboldalon, vagy IDE kattintva!